Het gebruik van dierlijke producten in diervoeders is aan strenge wetgeving gebonden; of het nu gaat om voormalige levensmiddelen, diermeel, vismeel of bijvoorbeeld visolie. Op al deze producten is de Dierlijke Bijproducten Verordening van toepassing. Als u dierlijke eiwitten in voeders
wilt verwerken, is ook nog de BSE-verordening van kracht. Tijdens de training komt de opbouw van de relevante EU-Verordeningen aan bod. Tevens wordt ingegaan op indeling van dierlijke bijproducten, identificatie, etikettering en transport, verwerkingsmethoden, etc. maar ook op nieuwe ontwikkelingen m.b.t insecten en voormalige levensmiddelen.
Deze training is met name bedoeld voor kwaliteitsfunctionarissen, inkopers, nutritionisten van bedrijven die dierlijke bijproducten produceren of in diervoeders verwerken.
Basiskennis van HACCP, GMP+ en diervoedergrondstoffen is een pré. Indien u niet over deze basiskennis beschikt is het volgen van module 1 aanbevolen.