Ga naar hoofdinhoud

Cursus ‘Gezond produceren’

Datum
woensdag 5 juni 2013
Locatie
Wageningen
Meer informatie
www.wageningenur.nl

Georganiseerd door Wageningen Academy

Reductie in het gebruik van antibiotica betekent verhoogde aandacht voor hygiënemaatregelen, aandacht voor de fysiologische behoeften van het dier via een optimale leefomgeving, vermijden van stress en aandacht voor een optimale voeding welke gezondheid kan ondersteunen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor alternatieven als plantenextracten, bacteriofagen en quorum-sensing inhibitors die kunnen helpen diergezondheid te ondersteunen.

In deze themadag komen zowel de pluimveehouderij als de varkenshouderij aan bod en zal er aandacht besteed worden aan een zestal onderwerpen op het gebied van preventieve gezondheid en bijbehorende technische componenten. Deze onderwerpen bieden mogelijkheden om gezond te produceren met een laag antibiotica gebruik.

De onderwerpen van de themadag worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor discussie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback