Ga naar hoofdinhoud

Cursus ‘Ingangscontrole van granen: voorbereiding op de oogsttijd’

Datum
dinsdag 27 juni 2017
Locatie
Lelystad
Meer informatie
www.schothorst.nl

In de oogsttijd wordt een belangrijk deel van de kwaliteit van de granen van het komende jaar bepaald. Bij de inname kunnen veel kwaliteitsaf wijkingen vastgesteld of voorkomen worden. Vochtgehalte, muf, bijmenging, vreemde delen, schimmel, allerlei zaken die bij een goede ingangscontrole geconstateerd kunnen worden. Daardoor kunnen al tijdens de ontvangst veel opslagproblemen voorkomen of verminderd worden. Tijdens de graanoogst ontbreekt veelal de tijd om diep in te gaan op afwijkingen en de kennis daarover te vergroten of te vernieuwen. Omdat de graanoogst maar enkele maanden pe r jaar loopt, waardoor kennis en routine wegzakken, is het goed om voor de aanvang van de graanoogst kort bijges choold te worden over kwaliteitszaken, maar ook over contract en en actuele ontwikkelingen.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • werkwijze ontvangst
  • organoleptische controle
  • waarop te beoordelen
  • actualiteit van de komende graanoogst
  • contracten en relevante contractvoorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback