Ga naar hoofdinhoud

Cursus ‘Pluimveevoeding en -management’

Datum
donderdag 11 april 2013 t/m vrijdag 12 april 2013
Locatie
Wageningen
Meer informatie
www.wageningenur.nl

Georganiseerd door Wageningen Academy

De pluimveehouderij maakt al jaren een stormachtige ontwikkeling door.  Aspecten van gezondheid, welzijn en kwaliteit zullen steeds meer aandacht vragen. Meer en meer zal rekening moeten worden gehouden met wat consumenten en consumentenorganisaties willen.

In de cursus Pluimveevoeding en -management zullen de recente ontwikkelingen op het gebied van voeding in relatie tot gezondheid en welzijn worden behandeld. Er wordt aandacht besteed aan de samenstelling van het voer en de relatie met managementfactoren; zaken die zeer belangrijk zijn voor de economische modellering van voerstrategieën voor pluimvee. In relatie tot de gezondheid van het dier worden de invloeden van stress, darmgezondheid en metabole aspecten van voertoevoegingen besproken. De betekenis van de voeding komt aan de orde bij het in puberteit of in leg komen van de kippen, zowel bij leghennen als bij slachtkuikenmoederdieren.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor professionals op hbo/wo-niveau die werkzaam zijn in de pluimvee- en voederindustrie (productontwikkeling en voorlichting), in veterinaire praktijken, in onderwijs, onderzoek en bij de overheid. Eveneens is deze cursus bedoeld voor managers en alle belangstellenden, die de aangeboden kennis willen opnemen vanuit hun professionele achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback