Ga naar hoofdinhoud

Themamiddag ‘Aanpassingen voederwaardering CVB’

Datum
donderdag 17 december 2015
Locatie
Wageningen

Op donderdag 17 december 2015 organiseert Wageningen UR Livestock Research een themabijeenkomst over recente aanpassingen in de voederwaardering voor varkens en herkauwers en de actualisatie van grondstofsamenstellingen.

Programma

12:30     Inloop (koffie/thee)

13:00     Opening door de middagvoorzitter – Martin Rijnen (De Heus)

13:10     Energiebehoefte voor onderhoud bij vleesvarkens – Henk Everts (Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht)

13:40     Ontwikkeling van een nieuwe NEv formule – Machiel Blok (Wageningen UR)

14:00     Ontwikkeling van nieuwe rekenregels voor het schatten van het gehalte aan verteerbare nutriënten in voedermiddelen voor vleesvarkens – Wouter Spek (Wageningen UR):

14:30     Effecten van aangepast NEv systeem op samenstelling van mengvoeders – Marien van den Brink (Twilmij)

15:00     Pauze (koffie/thee)

15:30     Actualisatie van de samenstellingen in de Veevoedertabel 2015: Weende parameters, koolhydraten, P en IP/P waarden – Machiel Blok (Wageningen UR)

15:50     Aanpassing vP systeem van schijnbaar naar gestandaardiseerd en de nieuwe vP behoeftenormen voor varkens – Paul Bikker (Wageningen UR)

16:20     Voederwaardering van DDGS en gistconcentraten (varkens en/of herkauwers) – Wouter Spek (Wageningen UR)

16:55     Afsluiting door de middagvoorzitter

Locatie

Orion gebouw nr.  103 (Wageningen Campus)

Zaal C2035

Bronland 1

6708 WH Wageningen

Opgeven

Voor het bijwonen van deze themamiddag is opgave verplicht. U kunt zich opgeven voor deze themamiddag door een mail te sturen met daarin de naam van uw organisatie en de namen van de aanwezige personen naar het mailadres: Secretariaat Themamiddag CVB. Let op, het aantal zitplaatsen is beperkt en daarom is tijdig opgeven van belang om verzekerd te kunnen zijn van deelname aan deze middag. Aan het bijwonen van deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback