Ga naar hoofdinhoud

Agrifirm produceert pensbestendig eiwit op klimaatvriendelijke wijze

De door Agrifirm ontwikkelde en gepatenteerde Greenwave-technologie maakt het mogelijk om op een verantwoorde, klimaatvriendelijke manier eiwitten voor rundveevoeders pensbestendig te maken. Dit draagt volgens de coöperatie bij aan een lagere stikstof- en CO2-uitstoot vanuit de melkveehouderij en aan de gezondheid van koeien.

De coöperatie heeft in Oss een fabriek gebouwd voor de productie van deze nieuwe generatie pensbestendige eiwitbronnen, die op de markt worden gebracht onder de naam AminoGo.

Het pensbestendig maken van eiwitten zorgt ervoor dat koeien meer darmverteerbaar eiwit uit soja- en raapschroot kunnen halen. Hierdoor wordt het rantsoeneiwit efficiënter benut, wat leidt tot een lagere stikstofuitstoot.

Geen fossiele brandstoffen

De Greenwave-technologie maakt gebruik van radiofrequentie en is een duurzame manier om hoogwaardig bestendig eiwit te maken. Tijdens het proces wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Het proces is volledig elektrisch op basis van 100% groene stroom.

De ecologische voetafdruk die gepaard gaat met de productie van deze pensbestendige eiwitten is daarmee tot een minimum beperkt.

Greenwave-technologie

AminoGo wordt geproduceerd met de Greenwave-technologie. Uitgebreid onderzoek door de R&D afdeling van Royal Agrifirm Group heeft deze technologie toepasbaar gemaakt voor het bestendig maken van eiwit. De Greenwave-technologie is gebaseerd op het van binnenuit verwarmen van het product door middel van radiofrequentiegolven.

De technologie is vergelijkbaar met het gebruik van de magnetron, maar door de hogere golflengte is het beter toepasbaar in industriële productie met grote volumes en hoge uniformiteit. Het gebruik van radiofrequentie wordt al wel toegepast in de humane voedingsmiddelenindustrie. De toepassing voor het opwaarderen van rundveevoer is echter compleet nieuw. Op deze toepassing heeft Agrifirm het patent.

AminoGo pensbestendig eiwit

“Door het gebruik van Greenwave-technologie kunnen we een pensbestendig eiwit aanbieden dat een milieuvriendelijk alternatief is voor onze boeren. AminoGo is een lijn met pensbestendige eiwitten uit zowel soja- als raapschroot”, zegt Jeroen Verver, Directeur Rundvee bij Agrifirm.

“De Greenwave-technologie zorgt voor een optimaal behoud van essentiële voedingsstoffen, wat resulteert in een product dat rijk is aan van nature beschikbare eiwitten en aminozuren. Dit vergroot niet alleen de nutritionele voordelen voor de koe, maar draagt ook bij aan een goede diergezondheid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback