Ga naar hoofdinhoud

Denkavit lanceert nieuw product op SPACE 2023: Terragut

Denkavit lanceert op de SPACE 2023 het nieuwe product Terragut. Dit is een EFSA-geregistreerd voederadditief en een bewezen oplossing voor gespeende biggen om hen te ondersteunen tijdens de eerste fase van het spenen. Terragut bestaat uit twee natuurlijke mineralen, gebaseerd op een co-product van de productie van groene energie. 

Distributie in Europa

Treibacher Group en Denkavit Ingredients hebben gezamenlijk een overeenkomst getekend voor de verkoop en distributie van Terragut aan de diervoederindustrie in de Europese kernmarkten. Anton Auer, Managing Director Treibacher: “We kijken uit naar de samenwerking met Denkavit met dit nieuwe innovatieve product”.

Gezonde darmen

Terragut is een nieuw additief dat de darmgezondheid ondersteunt en een gezonde microbiota bevordert. Iris van den Belt, Product Manager Feed Ingredients legt uit: “Terragut onderscheidt zich door de versterkende effecten op positieve bacteriën en helpt de groei van pathogenen te remmen. Dit is bewezen in meerdere onderzoeksinstituten en ons eigen Innovatiecentrum.”

Juiste mestconsitentie, betere voederconversie en betere start na spenen

Ashley Sijmonsbergen, Product Manager Denkapig voegt hieraan toe “In een proef in ons Denkavit Innovatiecentrum hebben we aangetoond dat het toevoegen van Terragut helpt bij het behouden van de juiste fecale consistentie. Dit is heel gemakkelijk waar te nemen in de stal. Bovendien hebben we positieve effecten gezien op de voederconversie. Producten verrijkt met Terragut dragen bij aan een betere start na het spenen. Daarom zullen wij ook zelf Terragut gaan implementeren in ons Denkapig – Safe Concept.”

Op SPACE wil Denkavit meer informatie delen over Terragut. De stand van Denkavit is te vinden in Hal 9, standnr. B44. 

Denkavit Ingredients

Denkavit Ingredients produceert en distribueert speciale voederadditieven voor diervoeding en treedt op als agent en/of distributeur voor vele producenten van voederadditieven. Denkavit Ingredients is onderdeel van de Denkavit Groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback