Ga naar hoofdinhoud

Duitse mengvoerproductie daalde in 2022

In 2022 produceerde de Duitse mengvoerbedrijven zo’n 22,0 miljoen ton voer. Dat was zo’n 1,4 miljoen ton minder dan in het voorgaande jaar. De Duitse Vereniging voor Diervoeding (DVT) heeft deze cijfers bekendgemaakt tijdens zijn digitale jaarlijkse persconferentie. “De dalende productievolumes voor het tweede jaar op rij waren te verwachten, vanwege verschillende economische factoren”, vertelde DVT-voorzitter Cord Schiplage. “De dierenpopulaties nemen af”, zegt Schiplage. Het aantal vleesvarkens is in november 2022 onder de 10 miljoen gezakt naar 9,7 miljoen, wat overeenkomt met een daling van circa 11,6 procent ten opzichte van november 2021. Ook in andere marktsegmenten dalen de cijfers.

Meer omzet door hogere prijzen

De omzet van de 281 Duitse mengvoerfabrikanten (6 minder dan vorig jaar) steeg in het kalenderjaar 2022 met zo’n 8,3 miljard euro naar 10,5 miljard euro, samen met enkelvoudig voer en additieven is dat 12,9 miljard euro. De reden voor de stijging van de hogere prijs van grondstoffen en energiekosten en de directe impact op de voerprijs.

Richtlijnen vanuit politiek

De DVT-voorzitter hoopt op concepten en richtlijnen van de politiek om de uitdagingen van de veehouderij door hogere kosten met succes het hoofd te bieden. “De inkoopprijzen voor voedselproducenten raken iedereen – van mengvoerbedrijven tot boeren en consumenten aan de toonbank. Samen met de uitdagingen in de veehouderij zijn een politiek concept en de praktische uitvoering ervan essentieel om het economisch bestaan te waarborgen”, aldus de DVT-voorzitter.

Bron: DVT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback