Ga naar hoofdinhoud

‘Feeds & Nutrition cursus biedt op maat gemaakte leerervaring’

Foto: Schothorst Feed Research.

In de week van 5 tot en met 9 juni 2023 houdt Schothorst Feed Research voor de twaalfde keer de Feeds & Nutrition Cursus. Met een scala aan onderwerpen en een flexibele programmastructuur biedt deze cursus de mogelijkheid voor professionals in de diervoedingssector om hun kennis en vaardigheden te verbeteren.

De Feeds & Nutrition Cursus biedt een uitgebreid curriculum dat verschillende aspecten van veevoeding in de verschillende sectoren behandelt. Deelnemers hebben de flexibiliteit om de programmaonderdelen naar eigen behoefte te combineren, wat zorgt voor een op maat gemaakte leerervaring.

Cursusaanbod

De belangrijkste modules van de 12e editie van de Feeds & Nutrition Cursus zijn:

  1. Feedstuffs: Deelnemers krijgen inzicht in de verschillende soorten grondstoffen en hun voederwaarde, zodat ze geïnformeerde beslissingen kunnen nemen over grondstofkeuzes in voerformulatie.
  2. Nutrient evaluation Swine: Deze module richt zich op de waardering van belangrijke nutriënten in de voeders voor varkens, waaronder eiwitten, energie, vitaminen en mineralen. Deelnemers leren geavanceerde technieken voor nutriëntenevaluatie en optimalisatie in varkensvoeders.
  3. Applied Swine nutrition: Deze 3-daagse module biedt praktische kennis over varkensvoeding, met aandacht voor voerformulering, voermanagement en optimalisatie van prestaties en gezondheid in de varkenshouderij
  4. Nutrient evaluation Poultry: Deelnemers verkennen de balans tussen behoefte en aanbod van bepaalde nutriënten en energie bij pluimvee. Ze krijgen inzicht in methoden voor het evalueren en formuleren van uitgebalanceerde voeders voor pluimvee.
  5. Applied Poultry nutrition: Deze 3-daagse module behandelt praktische strategieën voor pluimveevoeding, met onderwerpen zoals voerformulering, darmgezondheid en optimalisatie van productie in pluimveehouderij.
  6. Advanced Dairy nutrition: Deelnemers verdiepen zich in de geavanceerde concepten van melkveevoeding, waaronder de werking van de pens, eiwitbenutting en metabole aandoeningen. De module levert kennis om voeders te formuleren die de melkproductie en de gezondheid van koeien maximaliseren.
  7. Applied Dairy Nutrition: Deze 2-daagse module richt zich op praktische aspecten van melkveevoeding, met onderwerpen zoals management van transitiekoeien, optimalisatie van vruchtbaarheid en formulering van voeders voor specifieke lactatiestadia.
  8. Feeding management and ration formulation: Deze module voorziet deelnemers van essentiële vaardigheden voor efficiënte rantsoenformulering en voedermanagement.

De cursus is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij diervoeding zoals nutritionisten, consultants, onderzoekers en technische specialisten.

‘Unieke leerervaring’

“We zijn verheugd om de 12e editie van onze Feeds & Nutrition Cursus te presenteren, waarbij we een unieke leerervaring bieden die aansluit op de diverse behoeften van professionals in de diervoederindustrie”, aldus Francesc Molist, R&D-manager van Schothorst Feed Research.

“Door deelnemers de vrijheid te geven om de programmaonderdelen naar eigen wens te combineren, streven we ernaar dat ze specifieke kennis en vaardigheden verwerven die ze nodig hebben om uit te blinken in hun vakgebied.”

Praktische informatie

De 12e editie van de Feed & Nutrition Cursus vindt plaats van 5-9 juni in het Intell Hotel in Zaandam. Geïnteresseerden kunnen zich registreren of meer informatie vinden over de cursus en de verschillende modules op de website van SFR of contact opnemen via Training@schothorst.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback