Ga naar hoofdinhoud

FeedValid neemt nieuwe productielijnen pensbestendig eiwit in gebruik

Het productieteam formaldehyde draagt - letterlijk - het stokje over aan het productieteam gesuikerde bestendige eiwitten.

De twee nieuwe productielijnen voor pensbestendige eiwitten van FeedValid draaien sinds 24 juli volop. Nu formaldehyde niet langer in veevoeders gebruikt mag worden, is de vraag naar pensbestendig eiwit van FeedValid enorm toegenomen.

Getest op verteerbaarheid en smakelijkheid

Eiwitten kunnen door formaldehyde of door een thermische suikerreactie pensbestendig worden gemaakt. Door het verbod op formaldehyde heeft FeedValid haar gesuikerde productielijnen uitgebreid en vernieuwd. De afgelopen maanden zijn deze productielijnen uitvoerig getest op verteerbaard en smakelijkheid en is aan alle voorwaarden voldaan om te komen tot een hoge bestendigheid, aldus het bedrijf.

pensbestendig eiwit van FeedValid

Gepatenteerd Borregaard-proces

Om haar RaPass- en SoyPass-producten pensbestendig te krijgen, maakt FeedValid gebruik van het gepatenteerde Borregaard-proces. Hierbij gaat het eiwit door middel van toasten een binding aan met houtsuikers, wat het aandeel DVE ten goede komt. Bij de CovaminoRap en CovaminoSoy HP-producten worden de schroten eveneens getoast, maar dan met melasse en enzymen. Deze thermische suikerprocessen laten in de verschillende testresultaten hoge bestendige DVE-gehaltes zien.

Hoge scores eiwitbestendigheid

Het Vlaamse onderzoeksinstituut ILVO heeft onafhankelijk onderzoek gedaan naar de bestendige eiwitlijn van FeedValid. De RaPass- en SoyPass-producten scoren op bestendigheid respectievelijk 74% en 78%. Met de ingebruikname van de twee nieuwe productielijnen blijft FeedValid ook de komende jaren investeren in procesoptimalisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback