Ga naar hoofdinhoud

Graanmarkt: Russische tarweoogst boven 5-jarig gemiddelde, recordopbrengsten in Brazilië

Premium
In de Mato Grosso is volgens Conab dit jaar ruim 45 miljoen ton (+9,9%) sojabonen geoogst.

De prognose voor de Russische tarweproductie is door marktanalistenbureau SovEcon iets verlaagd tot 86,8 miljoen ton. De daling van de tarweproductie lijkt het gevolg te zijn van ongunstige weersomstandigheden in de Wolgavallei, Siberië en de Oeral. In de afgelopen maand heeft de regenval in deze drie regio’s slechts 20 tot 60% van de normale niveaus bereikt. Hierdoor liggen de vochtreserves in zowel de boven- als ondergrond momenteel onder het gemiddelde, aldus SovEcon.

De Wolgavallei is de op twee na grootste tarweproducerende regio in Rusland. Vorig jaar was de tarweproductie 22,5 miljoen ton, ofwel 22% van de totale Russische tarweproductie van 104,2 miljoen ton. De Oeral en Siberië produceerden respectievelijk 4,6 en 11,2 miljoen ton tarwe.

De verwachte tarweopbrengst in Rusland blijft naar verwachting nog 5% boven het vijfjarig gemiddelde als gevolg van goede gewasomstandigheden in de zuidelijke regio, met 37,5 miljoen ton, en in centraal Rusland, met 18,7 miljoen ton.

Volgens SovEcon zal de marktsituatie op korte termijn niet significant veranderen. Er is in Rusland nog een grote eindvoorraad en er blijft een grote hoeveelheid beschikbaar voor zowel de binnenlandse markt als voor de wereldmarkt. Rusland is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste exporteur van tarwe.

Premium artikel

Deze informatie is alleen toegankelijk voor abonnees. Bekijk op demolenaar.nl/abonneren welk type abonnement toegang geeft tot welke informatie.

Wil je toegang tot deze informatie, maar ben je nog geen abonnee?

Neem dan nu een abonnement!

Een jaarabonnement De Molenaar Compleet bestaat uit:

  • 14 keer per jaar De Molenaar thuis
  • 4 x per jaar katern Petfood Magazine
  • Extra uitgaves, zoals Stofbestrijding en Bestelauto
  • De Molenaar digitaal
  • Petfood Magazine digitaal
  • Toegang tot online archief
  • Toegang tot Premium-artikelen
  • 50% korting in de webshop

Liever een abonnement De Molenaar Digitaal? Ook dan krijg je toegang tot het complete online archief van alle sinds 2008 verschenen edities van De Molenaar. Alleen interesse in de achtergronden en verdiepende informatie op deze website? Dan volstaat De Molenaar Premium. Kijk hier voor alle mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback