Ga naar hoofdinhoud

Belgische agrovoedingssector steunt tractorenactie

De Belgische agrovoedingssector (waaronder BFA) steunt de tractorenactie op 3 maart in België. De agrovoedingssector, vertegenwoordigd door sectorfederaties BCZ (zuivel), BFA (diervoer), FEBEV (vlees) en FENAVIAN (verwerking van vlees en eiwitten), steunt de Vlaamse landbouwers. De organisaties onderschrijven hun boodschap aan het Vlaamse beleid: zorg voor een goed stikstofakkoord, keur het GLB onmiddellijk goed en geef lokale voedselproductie een toekomst.

Aangepast stikstofakkoord

De Vlaamse agrovoedingssector heeft, net als de Vlaamse landbouw, de ambitie om de klimaatdoelstellingen te behalen en als sector verder te verduurzamen. De organisaties erkennen de noodzaak van een reductie van de algemene stikstofuitstoot. Dit kan enkel gerealiseerd worden met een aangepast stikstofakkoord dat ruimte laat voor innovatie, en toekomstperspectief en rechtszekerheid biedt aan actieve landbouwers. Enkel zo kunnen we samen de klimaat- en milieu-ambities realiseren.

Continue verduurzaming

De agrovoedingssector pleit dan ook voor de continue verduurzaming van de hele dierlijke productieketen door middel van innovatie, technologische maatregelen, voedermaatregelen, verhandelbare stikstofrechten. ‘Hierdoor kunnen de doelstellingen inzake stikstofreductie gerealiseerd worden zonder een sociaaleconomisch bloedbad aan te richten, noch in de landbouw, noch in de agrovoedingsindustrie’, schrijven de organisaties in hun persbericht.

Daarom vragen BCZ, BFA, FEBEV en FENAVIAN, net als de landbouworganisaties, om een concreet, realistisch en uitvoerbaar beleidskader dat een toekomst biedt aan onze lokale voedselproductie, en rechtszekerheid geeft aan onze landbouwers. ‘Want onze boeren hebben we broodnodig.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback