Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers start Innovatiefonds Mestverwaarding

ForFarmers gaat melkveehouders met belangstelling voor innovaties op het gebied van mestbewerking ondersteunen met kennis en advies. Melkveehouders die willen innoveren, kunnen aanspraak maken op het Innovatiefonds Mestverwaarding van ForFarmers. 

Klanten van ForFarmers die belangstelling hebben voor het toepassen van innovaties die bijdragen aan verduurzaming, kunnen vanuit het innovatiefonds rekenen op een jaarlijkse bijdrage in advisering ter waarde van € 1000,- voor een periode van drie jaar.

De ondersteuning en advisering wordt verleend door FarmConsult, een adviesafdeling binnen ForFarmers, gespecialiseerd in onder andere mestverwerking (vergisten) en mestbewerking (scheiden van meststromen).

Hoe werkt het?

“De ondersteuning en advisering begint met oriëntatie op de best passende manier van innoveren en het bijbehorende financiële plaatje”, vertelt Gerrit Oosterhuis, manager FarmConsult. “Vervolgens wordt ondersteuning verleend bij de implementatie van de innovatie, waaronder advisering over de optimale inzet van verschillende meststromen bij de ruwvoerteelt en het verzorgen van de mestboekhouding en de KringloopWijzer.”

Volop kansen

ForFarmers gelooft sterk dat innoveren en optimaliseren een noodzakelijke oplossingsrichting is voor een toekomstbestendige landbouw. Innovaties kunnen relatief snel tot de gewenste resultaten leiden en perspectief bieden voor een grote groep veehouders om hun bedrijf te verduurzamen.

Zo kan de Nederlandse melkveehouderij volgens ForFarmers wereldwijd nog toonaangevender  worden op het gebied van melkproductie met lage emissies en circulair gebruik van mest- en grondstoffen.

Innovaties passend binnen kringlooplandbouw

Zo efficiënt mogelijk gebruikmaken van grondstoffen en restproducten en beperking van verliezen in de vorm van emissies (ammoniak en broeikasgassen) door middel van innovaties past goed in de gedachte van kringlooplandbouw.

“Het sluiten van de kringloop begint met het zo goed mogelijk benutten van dierlijke mest via innovatieve stalsystemen en mestverwerkingstechnieken, zoals de combinatie van mono-mestvergisting en een stikstofstripper of -kraker”, licht Oosterhuis toe.

“Door mest te verwerken kunnen mineralen uit mest veel gerichter worden ingezet voor bemesting van het land waardoor er minder kunstmest hoeft te worden aangevoerd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback