Ga naar hoofdinhoud

Nevedi komt met tijdspad project Duurzaam Diervoeder

Foto: Nevedi.

Zoals eerder aangekondigd gaat het project Duurzaam Diervoeder 2030 van Nevedi, in nauwe samenwerking met het ministerie van LNV en de verschillende ketenpartijen, onverminderd door. Zoals het nu staat is de bedoeling dat op het gebied van klimaat en circulariteit uiterlijk eind dit jaar concrete ambities in samenspraak met de ketenpartijen zijn bepaald.

Aan het eind van de zomer verwacht Nevedi inzicht te hebben in de CO2-footprint van diervoeder, het aandeel rest- en bijproducten in diervoer, het percentage Europese herkomst en het percentage ontbossings- en conversievrije diervoedergrondstoffen voor de verschillende dierlijke sectoren in 2018.

KPI’s

“Er zijn nu een aantal belangrijke criteria benoemd (KPI’s) voor duurzaam diervoeder en definities en berekeningsmethoden voor de verschillende KPI’s vastgesteld”, schrijft Nevedi op de eigen website. “Momenteel loopt een nulmeting om de scores op de verschillende KPI’s over het referentiejaar 2018 in kaart te krijgen, wij verwachten hierin eind deze zomer inzicht te hebben.”  

Gesprekken na de zomer

De resultaten van de nulmeting vormt het startpunt van de gesprekken met ketenpartijen voor het bepalen van de ambities voor duurzaam diervoeder voor de verschillende sectoren voor 2030 en 2024.

Ambities vaststellen

“De planning is dat we uiterlijk eind dit jaar concrete ambities in samenspraak met de ketenpartijen hebben bepaald. De overheid is hier nauw bij betrokken. Zeker ook omdat gelijktijdig een betrouwbaar en erkend monitoringssysteem wordt ontwikkeld waarmee in de komende jaren de voortgang van de verduurzaming kan worden gemeten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback