Ga naar hoofdinhoud

NMV trekt zich terug uit gesprekken Landbouwakkoord

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) heeft zich teruggetrokken uit de onderhandelingen voor het Landbouwakkoord. Reden voor de terugtrekking is dat landbouwminister Piet Adema de door NMV gevraagde garanties niet kan bieden.  

“Hoewel er lopende de besprekingen op punten wel van enige beweging in onze richting sprake was, bleef dat onvoldoende en kwam er niks concreet op papier te staan”, zegt de vakbond in een persverklaring.

‘Geen zicht op inwilliging eisen’

“Daar komt nog eens bij dat op inwilliging van onze principiële eisen, in 2023 een oplossing (legalisatie) voor PAS-melders, interimmers en niet-melders, plus KDW uit de wet, geen enkel zicht is gekomen. Het werd daarom tijd om een streep te trekken.”

Eisen NMV

“Samen met andere melkveehouderij-organisaties hebben we eisen op tafel gelegd die naar onze mening voor het boeren-inkomen en het voortbestaan van de melkveehouderij essentieel zijn.

Deze eisen zijn:

– Behoud van het areaal en van de functie agrarische grond.

– Verruiming van de mogelijkheden om dierlijke mest toe te passen.

– Geen invoering van een maximum GVE-norm, omdat daardoor een groot aantal bedrijven direct in grote (financiële) problemen komt.

“Afgelopen maandag heeft de minister ons laten weten die garanties niet te kunnen geven. Dat is voor ons reden onze activiteiten in verband met het landbouwakkoord te staken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback