Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking BFA en Helexia voor duurzamere diervoederproductie

Helexia en BFA gaan samenwerken. Met de samenwerking willen beide partijen de transitie naar een duurzamere Belgische diervoederproductie stimuleren. Het doel is tweeledig: focussen op energiebesparing en het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de diervoedersector.

Om tegemoet te komen aan de Europese klimaatdoelstellingen uit de Green Deal, ontwikkelden Helexia en BFA een gezamenlijke strategie om bedrijven in de Belgische diervoederindustrie te ondersteunen bij hun transitie naar een duurzamere en energie efficiëntere diervoederproductie.

Sectorniveau

Door hun expertise te combineren, streven Helexia en BFA ernaar diervoederbedrijven te helpen hun CO2 reductiedoelstellingen te bereiken. Op sectorniveau peilt een duurzaamheidsenquête naar de belangrijkste factoren voor een energiezuinigere diervoederproductie.

Bedrijfsniveau

Op bedrijfsniveau kan vrijwillig het energieverbruik en de ecologische voetafdruk van het bedrijf in kaart worden gebracht met een grondige analyse. Vervolgens krijgt het bedrijf een op maat gemaakt transitieplan.

Om de implementatie van transitieprojecten te vergemakkelijken, positioneert Helexia zich als een externe investeerder waardoor bedrijven zich volledig op hun kernactiviteiten kunnen richten zonder hun groei in gevaar te brengen.

Duurzaamheidscharter 2020

De samenwerking ligt in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van het BFA Duurzaamheidscharter 2020, waarin BFA en haar leden zich engageren om tegen 2030 onder andere de ecologische voetafdruk van de diervoedersector te verkleinen, de uitstoot van CO2 te verminderen alsook energiezuiniger te produceren.

“Deze samenwerking toont onze gezamenlijke inzet om de energietransitie te versnellen en de CO2-voetafdruk van de sector te verminderen, terwijl we op maat gemaakte oplossingen voor bedrijven bieden.”, aldus Levi Marien, algemeen directeur van Helexia Belgium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback