Ga naar hoofdinhoud

AB Texel Group neemt Ecotrans over

Trekker en schuifzeiltrailer Ecotrans. Foto: AB Texel Group.

AB Texel Group en Nijhof-Wassink Group hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van het zakgoedtransport van Ecotrans Logistics. Met deze overname versterkt AB Texel Group haar positie in zakgoeddistributie voor onder andere verpakt veevoer, premixen en kunstmestproducten.

Per 1 oktober 2023 worden de medewerkers, klanten, het wagenpark bestaande uit 41 trucks, 50 schuifzeiltrailers en 50 kooiapen en het kantoorpand in Vaassen overgenomen. 

Focus op bulkdistributie

Nijhof Wassink nam Ecotrans begin 2020 over en draagt nu in goed overleg de activiteiten van Ecotrans over aan AB Texel Group. “We zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan” geeft Erik Schiphorst, algemeen directeur van Nijhof-Wassink Group, aan. De core business van de transportbedrijven binnen de Nijhof-Wassink Group: Nijhof-Wassink en Wemmers is bulkdistributie en warehousing voor klanten in de chemie, food en feedindustrie.

“Om met haar wagenpark van ruim 750 vrachtwagencombinaties hierin verder te kunnen excelleren en Ecotrans Logistics de ruimte te geven om verder te groeien, is gekeken naar de beste optie voor Ecotrans Logistics en haar medewerkers. Die is gevonden in de overname door AB Texel Group.”

Zakgoeddistributie verder versterken

“We zijn verheugd dat we onze krachten kunnen bundelen met Ecotrans Logistics. Het bedrijf en de vakmensen passen zeer goed bij ons”, zegt Dennis Wetenkamp, algemeen directeur van AB Texel Group. “Door de overname verstevigen we ons fundament in de zakgoeddistributie, een specialisme waar we ons de afgelopen jaren sterk op hebben toegelegd.”

Na de overname telt de vloot van AB Transport Group ruim 1.700 trucks en 2.650 trailers waarvan 150 schuifzeiltrailers.

Wagenpark

Wetenkamp: “Een strategische keuze en onderdeel van de overeenkomst is ook dat Volvo en Renault Truckdealerbedrijf Nijwa, dochteronderneming van Nijhof-Wassink Group, onze afleverende dealer wordt van Volvo en Renault trucks en onderdelen. Daarbij gaan zij intensiever samenwerken met onze DAF Servicepartner TSF.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback