Ga naar hoofdinhoud

ABZ De Samenwerking en Klein Hekkelder samen verder

Coöperatie ABZ De Samenwerking heeft 100 procent van de aandelen van Klein Hekkelder uit Voorst overgenomen. Door de bundeling van krachten ontstaat een organisatie van ruim 800.000 ton diervoeders met een belangrijk marktaandeel in alle veehouderijsectoren en alle regio’s van Nederland.

Regionale aanpak

“Wij geloven in de kracht van een regionale aanpak’, vertelt directeur Marcel Roordink van ABZ De Samenwerking. ‘De overname van Klein Hekkelder versterkt deze strategie en past goed bij onze missie: het beste dichtbij. Wij hebben moderne, goed uitgeruste productielocaties in alle belangrijke regio’s. Zo realiseren we korte lijnen en staan we dicht bij onze klanten en hun ondernemingen.”

Samenwerking Klein Hekkelder en Bosgoed Diervoeders

Klein Hekkelder werkt al vanaf 2018 intensief samen met Bosgoed Diervoeders uit Wilp-Achterhoek. Zowel op het gebied van kennis van diervoeding als uitruil van productie wordt tussen deze twee voerleveranciers samengewerkt. Bosgoed Diervoeders is vanaf begin 2022 samengegaan met ABZ De Samenwerking. De samenwerking met Klein Hekkelder is daarbij voortgezet, waardoor ABZ en Klein Hekkelder elkaar inmiddels goed kennen.

Logische stap

Klein Hekkelder was op zoek naar een partner die aan de verdere professionalisering van de organisatie invulling kan geven en continuïteit biedt voor haar medewerkers en haar huidige en toekomstige klanten. “De keuze voor ABZ De Samenwerking is een logische stap voor ons, omdat de no-nonsens, klantgerichte cultuur van de bedrijven naadloos op elkaar aansluit”, aldus Henk van den Brink. Het werkgebied van Klein Hekkelder is een logische aanvulling op de regio’s waar ABZ De Samenwerking reeds actief is.

De productielocatie van Klein Hekkelder is gelegen in Voorst, nabij de snelwegen A1 en A50 en centraal in de stedendriehoek Apeldoorn, Zutphen en Deventer. ABZ De Samenwerking heeft productielocaties in Nijkerk, Eindhoven, Markelo, Stroobos, Haastrecht en Leusden.

Gespecialiseerd in non-gmo

Klein Hekkelder is sterk in melkvee-, schapen- en geitenvoeders. De productielocatie is gespecialiseerd in de productie van non-gmo-voeders. Door de krachten te bundelen, kan de dienstverlening naar de veehouders verder uitgebouwd worden. De winkelactiviteit en zakgoeduitgifte van Bosgoed Diervoeders wordt dit najaar samengevoegd met de activiteiten van Klein Hekkelder en vanuit de locatie in Voorst gecontinueerd.

Weinig veranderingen, naam blijft nog

Naast de synergievoordelen verandert door de acquisitie niet veel. Zo zal Klein Hekkelder in eerste instantie verder gaan onder haar eigen naam. Alle vertrouwde aanspreekpunten, waaronder de directeur Henk van den Brink, blijven beschikbaar voor de klanten. Uitgangspunt is en blijft het leveren van het meest geschikte voer met een maximaal rendement voor de klanten. De specialisten van beide organisaties zullen kennis, kunde en producten onderling uitwisselen, waardoor deze voor de klanten van beide organisaties per direct beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback