Ga naar hoofdinhoud

AR neemt Vissers Mengvoeders over, einde samenwerking DVW binnen Bio-NL

vlnr: Mark Ipema, Marc Vissers, Arjen van Nuland, Wil Vissers en Johan Schuttert.

Om alle biologische voeders in eigen beheer te kunnen produceren heeft AgruniekRijnvallei (AR) per 1 maart 2023 de productielocatie van Vissers Mengvoeders in Helvoirt aangekocht.

Dankzij de aankoop beschikt AR straks over voldoende productiecapaciteit om alle biologische voeders in eigen beheer te produceren. Om die reden stopt in goed overleg met De Valk Wekerom (DVW) per 1 mei 2023 de samenwerking binnen Bio-NL.

Bio-NL

In goed overleg hebben AR en DVW besloten de samenwerking binnen Bio-NL per 1 mei 2023 te beëindigen. Binnen deze samenwerking liet AR biologische rundvee- en geitenvoeders produceren in de fabriek van De Valk Wekerom in Meppel. Door de aankoop van de productielocatie in Helvoirt beschikt AR over voldoende productiecapaciteit om alle biologische voeders in eigen beheer te produceren.

Nieuwe productielocatie

De komende maanden wordt de locatie in Helvoirt in gereedheid gebracht voor de productie van biologische rundvee-, geiten- en varkensvoeders. Deze productielocatie beschikt over 2 perslijnen en een aparte lijn voor nicheproducten. De huidige productiecapaciteit is 30.000 ton per jaar.

Vissers Mengvoeders

De productielocatie in Helvoirt is sinds 2004 in handen van Marc en Wil Vissers. De eerste maanden zullen de broers AR ondersteunen bij de bedrijfsactiviteiten in Helvoirt en hun kennis en kunde overdragen. Daarna gaan zij op een andere manier invulling geven aan hun tijd.

AR neemt naast de bedrijfsactiviteiten ook de contracten van de drie medewerkers over. De komende maanden staan in het teken van de integratie van de medewerkers en de afnemers binnen de AR-organisatie.

Vertrouwen in biologisch

AR verwacht dat de biologische sector de komende jaren zal groeien. Arjen van Nuland, algemeen directeur AR: “De vraag naar biologische voedingsmiddelen groeit al jaren. Deze groei is door de inflatie tijdelijk wat afgevlakt, maar onze overtuiging is dat de vraag naar biologische eindproducten weer zal toenemen. AR is een grote speler in biologische veevoeders en door deze nieuwe productielocatie kunnen we ons nog beter hierop toeleggen.”

Gespecialiseerde productielocaties

Door de aankoop van de nieuwe locatie beschikt AR over drie biologische productielocaties: Barneveld, Wichmond en Helvoirt. Hierdoor is diersoortgericht werken mogelijk en kan de bewerking van de grondstoffen worden afgestemd op de diersoort. Zeker bij dure en schaarse biologische grondstoffen is dit essentieel.

Deze naar eigen zeggen unieke bewerking komt zowel de technische resultaten als de kostprijs ten goede. Om de voederwaarde te borgen worden alle biologische voeders geproduceerd onder het keurmerk VoederWaarde.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback