Ga naar hoofdinhoud

De Heus opent diervoederfabriek in Ivoorkust

Op 19 januari 2023 opende De Heus Animal Nutrition een nieuwe diervoederfabriek in Ivoorkust met een capaciteit van 120.000 ton per jaar. De fabriek produceert complete voeders en concentraten. Zo hebben boeren in Ivoorkust en omliggende exportbestemmingen toegang tot een portfolio dat is afgestemd op hun specifieke omstandigheden en doelen.

Voedselonafhankelijkheid vergroot

Tijdens de inauguratieceremonie sprak de minister van Dierlijke en Visserijhulpbronnen. Hij zei dat de fabriek van De Heus de visie van de Ivoriaanse president weerspiegelt om de lokale productie van dierlijke eiwitten te ontwikkelen om de voedselonafhankelijkheid te vergroten. De minister van Handel en Industrie benadrukte in zijn toespraak dat de fabriek van De Heus volledig bij het beleid van de Ivoriaanse regering past om de ontwikkeling van lokale landbouwvoedselproductie en -verwerking te versnellen.

CEO Koen de Heus legde uit hoe De Heus Animal Nutrition ernaar streeft de toekomst en het levensonderhoud van boeren wereldwijd te verbeteren. Door kennis en productie van op maat gemaakt, hoogwaardig diervoeder te brengen, zijn boeren over de hele wereld in staat om de productiviteit te verhogen, de dieromstandigheden te verbeteren, de impact op het milieu te verminderen en vooruitgang te boeken voor hun families en hun gemeenschappen.

Bron: De Heus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback