Ga naar hoofdinhoud

Evonik investeert € 25 miljoen in fabriek methioninetussenproducten

Evonik heeft 25 euro miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling en uitbreiding van zijn MMP-productiefabriek in Wesseling, Duitsland. MMP is een integraal onderdeel van de productie van MetAmino (DL-methionine) dat wordt gebruikt in diervoeding. De voorlopers van dit essentiële aminozuur worden al meer dan 50 jaar in Wesseling geproduceerd.

Leveringszekerheid

Gaetano Blanda, hoofd van de business line Animal Nutrition: “Met deze investering versterkt Evonik het Europese methioninenetwerk om de levering van MMP op lange termijn aan onze MetAmino-productiehub in Antwerpen, België, veilig te stellen. De verhuizing onderstreept onze toewijding om de wereldwijde DL-methioninemarkt te bedienen en uit te breiden en de best mogelijke leveringszekerheid voor onze klanten te waarborgen.”

Nieuw productieproces

De ombouw en uitbreiding van de fabriek in Wesseling is mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van een nieuw productieproces, waardoor de opslag van chemische tussenproducten, zoals acroleïne, op de locatie kan worden vermeden.

Jan-Olaf Barth, hoofd van de productlijn Essential Nutrition: “In Wesseling hebben we nu een proces ontwikkeld dat de efficiëntie en veiligheid op de locatie te verbetert.”

De kern van Evonik’s strategie voor methionineactiva wordt gevormd door drie wereldwijde productiehubs die Europa (Antwerpen, België), Azië (Singapore) en Amerika (Mobile, Alabama) bestrijken.

Het consolideren van de productie op deze hubs zorgt voor een betrouwbare productlevering en biedt kansen voor kostenefficiënte oplossing van knelpunten en toekomstige uitbreiding.

Over Evonik

Evonik is een van de wereldleiders op het gebied van speciale chemicaliën. Het bedrijf is actief in meer dan 100 landen over de hele wereld en genereerde in 2021 een omzet van € 15 miljard en een bedrijfswinst van € 2,38 miljard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback