Ga naar hoofdinhoud

Groei AgruniekRijnvallei zet door

Foto: AgruniekRijnvallei

AgruniekRijnvallei (AR) heeft een goed eerste half jaar van 2023 achter de rug. Er is 1,8% meer veevoer verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Het betreft hier autonome groei waarbij meer veehouders kozen voor het voer van AR. De leden waarderen met name het kennisniveau en de kwaliteit, stelt de coöperatie.

AR speelt in op dynamische omstandigheden

De markt is dynamisch, waarbij ook een eventueel overheidsingrijpen voor veel onzekerheid zorgt. “AR speelt voortdurend in op de veranderende omstandigheden en ontwikkelingen in de markt”, zegt algemeen directeur Arjen van Nuland.  

“Wij doen er alles aan om onze leden bij te staan met goede producten en adviezen zodat zij in deze onzekere tijden en dynamische markt tot een goed rendement kunnen komen”,

Verwerkt dierlijk eiwit weer toegestaan

Sinds 2022 is het toegestaan om verwerkt dierlijk eiwit toe te passen in pluimvee- en varkensvoer. AR is hier direct op ingesprongen. Deze eiwitbron brengt veel voordelen met zich mee: gezonde dieren, lagere kosten en betere circulariteit. Daarnaast is het een ideale sojavervanger.

Veehouders zien dit terug in betere technische resultaten en een kostprijsverlaging van het voer. Deze voordelen blijken ook uit een praktijkonderzoek dat in het kader van de Regio Deal wordt uitgevoerd in samenwerking met Wageningen Livestock Research.

Verschuiving naar enkelvoudig

Door de dalende grondstoffenprijzen was er in de varkens- en rundveehouderij een verschuiving van mengvoeders naar enkelvoudige voeders en bijproducten. Melkveehouders voeren minder krachtvoer, maar de vele nieuwe klanten die AR in het afgelopen half jaar heeft mogen verwelkomen compenseren dit.

Sodagrain en het exclusieve product Maxammon grain gerst zijn zeer gewild. Door de hoge voederwaarde en de gunstige prijskwaliteitverhouding zijn het waardevolle aanvullingen op het rantsoen. Beide producten hebben een bufferende werking in de pens wat van groot belang is voor gezond hard melken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback