Ga naar hoofdinhoud

Nijhof-Wassink behaalt duurzaamheidscertificaat

Nijhof-Wassink heeft een bronzen EcoVadis-medaille behaald voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf is beoordeeld op 4 onderdelen: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. “We zijn vereerd dat we deze prijs hebben mogen ontvangen. Daarmee tonen we onze toewijding voor een positieve impact op het milieu en de maatschappij richting onze klanten”, meldt het bedrijf.

Ecovadis

EcoVadis is een onafhankelijke organisatie die het beleid van bedrijven beoordeelt op het gebied van MVO. Het EcoVadis-label wordt in meer dan 160 landen erkend en jaarlijks worden bedrijven in bijna 200 verschillende sectoren geëvalueerd. Als een van de weinige transportondernemingen mag Nijhof-Wassink nu dit label dragen.

Global Reporting Initiative

De beoordeling is gericht op 21 indicatoren, onderverdeeld in 4 categorieën: milieu, waaronder CO2-uitstoot, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. De methodologie van EcoVadis is gebaseerd op o.a. het Global Reporting Initiative, het United Nations Global Compact en de ISO 26000 norm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback