Ga naar hoofdinhoud

Peter Boone volgt Hidde van der Wal op bij Barentz International

Peter Boone: "Ik zal mijn uiterste best doen om voort te bouwen op zijn werk om Barentz uit te bouwen tot een wereldleider in de sector van speciale ingrediënten.”

Barentz International maakt de nieuwe CEO bekend: Peter Boone zal met ingang van 1 oktober 2023 Hidde van der Wal opvolgen. Hidde heeft besloten met pensioen te gaan na ruim 20 jaar leiderschap bij het bedrijf. Hidde en Peter zullen de komende maanden zorgen voor een soepele overgang.

Enorme groei Barentz onder leiding van Hidde van der Wal

Hidde trad in 1988 in dienst bij Barentz en bekleedde verschillende functies binnen de organisatie. Hij vertrok in 1994 om zich bij Archer Daniels Midland te voegen, voordat hij in 2000 weer bij Barentz kwam als CEO. In de jaren die volgden leidde hij de groei van Barentz in heel Europa en startte hij de expansie ervan naar Amerika en Azië, waarbij hij de omzet liet groeien van € 125 miljoen in 2000 tot circa 2,5 miljard euro vandaag de dag.

Hidde “Ik ben er enorm trots op dat ik Barentz de afgelopen twintig jaar heb geleid, een periode waarin ik nauw heb samengewerkt met de oprichter van het bedrijf, de heer Barentz, de Barentz Foundation en sinds 2019, met Cinven om het merk te laten groeien, te versterken en te transformeren tot wat het nu is. Ik wil mijn team bedanken voor al hun harde werk en toewijding en weet dat zij en het bedrijf, bij Peter in goede handen zullen zijn.”

Peter Boone: veel ervaring en enthousiasme

Peter komt over van Barry Callebaut, waar hij CEO was. Voordat hij bij Barry Callebaut kwam, bracht Peter ruim vijftien jaar door bij Unilever in verschillende regionale en mondiale functies.

Ben Osnabrug, partner bij Cinven en lid van de Raad van Commissarisseni: “We zijn blij Peter te mogen verwelkomen bij Barentz. Hij brengt aanzienlijke leiderschapservaring met zich mee en een sterk trackrecord in het stimuleren van groei, het voorvechten van innovatie en duurzaamheid, en het uitbreiden naar nieuwe markten. We kijken ernaar uit om nauw met Peter samen te werken om de strategie van Barentz voort te zetten en de volgende fase van ons groeitraject te leiden.”

Peter Boone, aantredend CEO van Barentz: “Ik ben verheugd om mij bij Barentz te voegen op dit spannende moment in de reis van het bedrijf. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met Cinven, de Raad van Commissarissen en de rest van het Barentz-team, terwijl we blijven groeien en het bedrijf wereldwijd versterken en nieuwe uitdagingen aangaan. Hidde is de afgelopen twintig jaar een fantastische leider van het bedrijf geweest en ik zal mijn uiterste best doen om voort te bouwen op zijn werk om Barentz uit te bouwen tot een wereldleider in de sector van speciale ingrediënten.”

Bron: Barentz International

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback