Ga naar hoofdinhoud

WEMO en Heemhorst onderdeel Van Mourik

WEMO-techniek en voormalig zusterbedrijf Heemhorst International hebben een doorstart gemaakt onder de vlag van de Van Mourik Group in Ede. WEMO-techniek en Heemhorst maakten sinds 1 juli 2022 deel uit van de Alers Groep.

Opluchting

“Deze doorstart van WEMO-techniek, meegetrokken in het faillissement van Heemhorst International, is voor mij een grote opluchting” zegt Bob Bles, die al sinds 1 april 2016 alle commerciële activiteiten van WEMO-techniek onder zijn hoede heeft. “Diverse onderdelen van de Van Mourik Group bieden goede kansen voor productontwikkeling en groei in de monstername en de automatisering rond kwaliteitszorg. Ik vind het fijn en geruststellend dat ik de relaties met de klanten die ik door de jaren heen heb opgebouwd, op deze manier kan behouden”, zegt Bob.

Marco van Mourik is blij met de komst van Bob: “hij heeft veel ervaring op het gebied van monstername en testapparatuur voor de diervoederindustrie, maar ik zie ook nog goede kansen in de voeding en chemie, waar Van Mourik een goed netwerk heeft.”

Overname Heemhorst: ‘niet meer dan logisch’

HeemHorst International wordt volledig ondergebracht in de feed-divisie Van Mourik Smart Milling Engineers. Historisch gezien is het niet meer dan logisch dat HeemHorst (voorheen eigendom van Weideman, partner in het bedrijf Weideman & Van Mourik) door de Van Mourik Group is overgenomen. “Het voelt alsof de puzzelstukjes weer op hun plaats vallen”, aldus Marco van Mourik. Waarna Erik de Graaff, manager van de feed-divisie binnen Van Mourik eraan toevoegt: “Al met al zien we met de overname van HeemHorst en WEMO-techniek, dat we ons sterker plaatsen in de markt.” De komende tijd worden de klanten van beide bedrijven geïnformeerd over de doorstart.

WEMO en Heemhorst

WEMO-techniek ontwerpt en maakt sinds 1998 monstername-systemen en andere apparatuur voor de kwaliteitscontrole in de procesindustrie. Het portfolio van het bedrijf omvat naast monsternemers ook transport-, verzamel- en verpakkingssystemen voor monsters, in-line vochtmeters en de Kempink slijtvastheidtesters.

Heemhorst International is gespecialiseerd in ontwikkeling, engineering, productie, montage en in bedrijfstelling van componenten, machines en installaties voor de opslag, het transport en de verwerking van stortgoederen.

Van Mourik Group

De Van Mourik Group in Ede ontwikkelt en bouwt complete turn key-installaties voor de verwerking van droge stoffen, onder andere voor de diervoederindustrie. Ook houdt de onderneming zich bezig met de uitbreiding, de optimalisatie en het onderhoud van bestaande installaties in de procesindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback