Ga naar hoofdinhoud

Aanpassing voorwaarden bedrijfsinterne bemonstering en analyse

Per 1 oktober is GMP+ Bijlage 4 Minimum voorwaarden bedrijfsinterne bemonstering en analyse aangepast. Voor een groot aantal voedermiddelen zijn nu ook minimale voorwaarden voor analyses vastgelegd.

Met de aanpassing is een uniforme basis voor de monitoring van ongewenste stoffen in voedermiddelen bewerkstelligd. Daarnaast wordt hierdoor de uitwisselbaarheid van GMP+ 2006 met QS en Ovocom vergemakkelijkt. In deze schema's zijn immers vergelijkbare eisen voor monitoring vastgelegd.

In de vernieuwde bijlage zijn voor vrijwel alle voedermiddelen minimale monitoringseisen opgenomen.

De lijst van voedermiddelen komt overeen met de voedermiddelen zoals opgenomen in de DRV lijst. Daarnaast zullen alle voedermiddelen en ongewenste stoffen ook identitiek opgenomen worden in de Databank Ongewenste Stoffen (DOS) zodat invoer van de analyseresultaten mogelijk is.

Naar aanleiding van de salmonella rapportage 2008 is de lijst met salmonella kritische voedermiddelen geschrapt. Het protocol voor het bemonsteren en analyseren van salmonella kritische voedermiddelen is een algemeen protocol geworden. Daarnaast zijn nog een aantal andere protocollen geschrapt. De voorwaarden zijn in nauwe samenwerking met deskundigen uit de sector vastgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback