Ga naar hoofdinhoud

Aantal heffingen PPE in 2011 omhoog

Het PPE gaat in 2011, op verzoek van de sector, meer activiteiten uitvoeren. Omdat voor een aantal geledingen de reserves nagenoeg zijn uitgeput, zullen een aantal tarieven iets omhoog gaan voor het op peil houden van de reserves en voor het ontwikkelen van nieuwe activiteiten.

Meerjarenraming

De meerjarenraming 2011-2013, die de grondslag vormt voor deze begroting, wordt dinsdag 7 september in het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) bestuur behandeld. In de oktobervergadering moet definitieve besluitvorming plaatsvinden.

Jaarplan

Alle voorgenomen activiteiten voor 2011 zijn beschreven in het concept PPE jaarplan. Dit jaarplan wordt in oktober in een drietal inspraakbijeenkomsten in het land voorgelegd aan alle heffingsplichtige ondernemers. Het definitieve jaarplan met de activiteiten en de begroting 2011 wordt eind oktober aan het PPE bestuur voorgelegd.

Reserves

Iedere deelsector betaalt aan het Productschap voor dat deel van de activiteiten dat voor die deelsector van belang is. Eventuele reserves worden zo laag mogelijk gehouden.
De reserve van het fonds voor de bestrijding van AI of NCD stijgt naar een verwachte 13,5 miljoen euro eind 2013. Dit lijkt toereikend om aan de financiële verplichting te voldoen, zoals afgesproken in het DGF convenant met LNV.

Heffingen

De heffingen voor de primaire sector stijgen iets in verband met de kosten in vredestijd voor het Diergezondheidsfonds. Dit komt ook voort uit de afspraken die hierover eind 2009 met LNV zijn gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback