Ga naar hoofdinhoud

ABZ De Samenwerking neemt Bosgoed Diervoeders over

Bosgoed Diervoeders is overgenomen door ABZ De Samenwerking.

ABZ De Samenwerking heeft alle aandelen van Bosgoed Diervoeders overgenomen. Het diervoederbedrijf uit Wilp in de Achterhoek was op zoek naar een partner voor het waarborgen van de continuïteit.

Bundeling

Coöperatie ABZ De Samenwerking en Bosgoed Diervoeders gaan vanaf 17 januari 2022 samen verder. ABZ De Samenwerking nam daarvoor 100 procent van de aandelen van Bosgoed Diervoeders uit Wilp-Achterhoek over. Door de bundeling van krachten ontstaat een organisatie van ruim 750.000 ton diervoeders. De nieuwe organisatie heeft marktaandelen in alle veehouderijsectoren en regio’s van Nederland.

Dichtbij

“Wij geloven in de kracht van een regionale aanpak”, vertelt directeur Marcel Roordink van ABZ De Samenwerking. “De overname van Bosgoed Diervoeders versterkt deze strategie. Bovendien sluit deze overname aan bij onze missie: het beste dichtbij.”

Partner

Bosgoed Diervoeders was op zoek naar een partner. Daarmee wilde de onderneming verdere professionalisering van de organisatie invulling geven en continuïteit bieden aan medewerkers en klanten. “De keuze voor ABZ De Samenwerking is een logische”, meent Rick Bosgoed. “De no-nonsens, klantgerichte cultuur van de partnerbedrijven sluit naadloos op elkaar aan.” Het werkgebied van Bosgoed is een aanvulling op de regio’s waar ABZ De Samenwerking reeds actief is.

Ligging

De productielocatie van Bosgoed Diervoeders is strategisch gelegen in Wilp-Achterhoek, direct aan de snelweg A1 en centraal in de stedendriehoek Apeldoorn, Zutphen en Deventer. ABZ De Samenwerking heeft productielocaties in Nijkerk, Eindhoven, Haastrecht, Stroobos, Markelo en Leusden.

Samen sterker

Bosgoed Diervoeders is sterk in varkens-, melkvee- en geitenvoeders. Door de krachten te bundelen kan de dienstverlening naar de veehouders verder uitgebouwd worden. Uitgangspunt is en blijft het leveren van het meest geschikte voer met een maximaal rendement voor de klanten. De specialisten van beide organisaties wisselen daarvoor kennis, kunde en producten onderling uit, waardoor deze voor de klanten van beide organisaties per direct beschikbaar zijn.

De overname heeft weinig effect op de dagelijkse bedrijfsvoering. Bosgoed Diervoeders gaat in eerste instantie verder onder de eigen naam. Alle vertrouwde aanspreekpunten, waaronder eigenaar Rick Bosgoed, blijven beschikbaar voor de klanten.

Leestip: ABZ Diervoeding en De Samenwerking samen verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback