Ga naar hoofdinhoud

ABZ Diervoeding presenteert noviteiten tijdens de LIV

ABZ Diervoeding presenteert tijdens de Landbouw Intensieve Veehouderij (LIV) een vier fasen voedering voor de oudere hen en een uierscan bij zeugen. Daarnaast presenteren zij een aantal noviteiten voor zowel de pluimvee- als de varkenshouders.

Introductie 4-fasen voedering

ABZ Diervoeding investeert in de ontwikkeling van speciaal voer voor leghennen ouder dan 80 weken. ABZ Diervoeding adviseert om iedere 20 levensweken het voer aan te passen aan de leeftijd van de hen. Dit is nodig vanwege de hogere behoefte aan calcium bij het ouder worden. “De schakelmomenten zijn nu op 40 en 60 weken leeftijd”, vertelt ABZ. “Het is logisch om op 80 weken leeftijd de volgende stap te zetten naar fase 4.” Met de introductie van voer voor de vierde fase van de legperiode wil ABZ Diervoeding in de behoefte van de hen voorzien. Daarnaast zal ABZ Diervoeding andere noviteiten presenteren rondom pluimveevoer.

Uierscan

Naast pluimvee zal ABZ Diervoeding noviteiten presenteren voor de varkenshouderij. De uierscan van ABZ Diervoeding is een hulpmiddel om te weten wat de toestand van de uier is. “Om biggen voldoende melk te laten opnemen is de kwaliteit van de uiers van de zeugen van belang en bepalend voor de groei van de biggen”, stelt ABZ. Naast de uierscan zal ABZ Diervoeding ‘Voeren volgens voederbehoefte’ presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback