Ga naar hoofdinhoud

Additief verhoogt voerbenutting melkvee

Ook bij de mindere kuilkwaliteit van dit jaar kan RumaxX een oplossing zijn om de melkproductie beter op peil te houden”, aldus ForFarmers.

ForFarmers introduceert een nieuwe toevoeging voor melkveerantsoenen: RumaxX. Deze toevoeging verhoogt voerbenutting. Daarmee kunnen melkveehouders de voerwinst op het bedrijf verhogen, aldus het voerconcern.

Omzetten

RumaxX helpt de koe om ruwvoer beter om te zetten naar melk. Zonder verdere aanpassingen in het rantsoen stijgt de melkproductie, met behoud van vet- en eiwitgehaltes, stelt ForFarmers. RumaxX werkt zowel bij goede als mindere kwaliteit ruwvoer. “Ook bij de mindere kuilkwaliteit van dit jaar kan dit product een doeltreffende oplossing zijn om de melkproductie beter op peil te houden”, aldus de voerproducent.

Planten

RumaxX bestaat uit plantextracten die de pensmicroben stimuleren. Die zorgen op hun beurt voor een efficiëntere omzetting van ruwvoer naar melk. Na een aanpassingsperiode van circa twee weken zijn de effecten van betere voerbenutting op de melkproductie volgens ForFarmers al zichtbaar en stabiel.

In voerproeven onder gecontroleerde omstandigheden resulteerde toepassing van RumaxX consequent in een melkproductiestijging van 0,9 kg/koe/dag en een lichte toename van het vetgehalte. Omgerekend naar meetmelkproductie betekent dit een toename van de meetmelkproductie met 1,3 kg/koe/dag. Waar melkproductiestijging vaak gepaard gaat met een daling van het vet- en eiwitgehaltes, blijven de gehaltes bij RumaxX minimaal gelijk.

Hoog rendement

Afgezien van toevoeging van RumaxX in een gemengd rantsoen of verwerkt in brok, hoeft de melkveehouder niets aan te passen om de melkproductiestijging te behalen. Vanwege de relatief geringe investering kan hiermee volgens berekeningen van ForFarmers bij de huidige melkprijs van € 0,38/kg melk op eenvoudige wijze een extra voerwinst van 75 euro per koe per jaar worden behaald.

Toepassing

RumaxX kan worden toegepast in maatwerkvoer (selectmeel/blendix) en in Powerbrok Elite. Tevens is het beschikbaar in zakgoed (dosering 100 g/koe/dag).Rumaxx is non-gma en geschikt voor VLOG en VLOG EU.

Leestip: Onderzoek naar eiwitbenutting, zetmeel en vezels melkkoeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback