Ga naar hoofdinhoud

Adisseo lanceert electronische versie Rhodimet Nutrition Guide

Adisseo lanceert de e-RNG 2.0, een elektronische versie van de Rhodimet Nutrition Guide. De gids bevat aminozuuraanbevelingen voor pluimvee, varkens en aquacultuur en is bedoeld voor nutritionisten wereldwijd

e-RNG 2.0

De e-RNG 2.0 is een interactieve tool die aminozuureisen voor diverse diersoorten en rassen verstrekt en de volledige verteerbare samenstelling en verteerbaarheidscoëfficiënten van aminozuren in grondstoffen biedt. In een aparte paragraaf is de aminozuursamenstelling van meer dan dertig verschillende grondstoffen te vinden. Deze data wordt gewonnen uit PNE , Precise Nutrition Evaluatie, de NIR-dienst van Adisseo. PNE maakt een voorspelling van de verteerbare aminozuren, metaboliseerbare energie en de hoeveelheid fytinezuur in grondstoffen. Dit gebeurd op basis van een unieke database die berust op meer dan 200 verteringsproeven uitgevoerd in het Adisseo Expertisecentrum (Cern, Frankrijk ) .

Model

Het hulpmiddel is ontwikkeld door Pierre Andre Geraert, innovatie marketing director bij Adisseo. De tool is gebaseerd op een nieuwe modelmatige benadering waarbij de aminozuureisen worden uitgedrukt in gram per dier per dag per kilogram lichaamsgewicht (of ei-massa). De tool is aanpasbaar aan standaard of specifieke voorwaarden en diverse voedingsprogramma’s.

Rendement

“Uit een recente studie uitgevoerd in Thailand blijkt dat formules gebaseerd op deze aanbevelingen leiden tot een betere aanpassing van de verteerbare aminozuureisen om groei te ondersteunen. Dit leidt tot een beter economisch rendement in vergelijking met de gebruikelijke aanbevelingen” , zegt Magalie Nonis, dierwetenschapper bij Adisseo .

Verkrijgbaar

De e-RNG 2.0 is gratis te downloaden via de website van Adisseo Brands of via App Store en Google Play. “Om toegang te krijgen tot de e-RNG 2.0 hoeven gebruikers alleen maar een applicatie te downloaden, ze krijgen een toegangscode voor de eerste aansluiting . De gids is beschikbaar in negen talen: Engels, Frans, Spaans, Portugees, Duits, Pools, Turks, Arabisch en Chinees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback