Ga naar hoofdinhoud

Afgestudeerde Aeres-studenten vinden snel baan

Er is weinig werkloosheid onder de afgestudeerden van Aeres Hogeschool. Het werkloosheidspercentage is met 3,3% laag. Dat meldt Aeres op haar website op basis van cijfers van de HBO-Monitor 2020.

Circa 90% van de afgestudeerden binnen de agro- en foodsector heeft binnen drie maanden een baan. De afgestudeerde docenten vinden nog sneller een baan op niveau. Circa 95 % heeft binnen drie maanden een baan.

Aansluiting

De aansluiting tussen opleiding en werk is voor afgestudeerden van Aeres Hogeschool (met vestigingen in Almere, Dronten en Wageningen) met 83% het beste van de groene hogescholen. Binnen de groep groene hogescholen scoort Aeres Hogeschool ook het laagste werkloosheidspercentage. Zowel binnen de agrofood- als de onderwijssector vinden afgestudeerden een baan in de eigen of verwante richting en op hbo-niveau.

Uit het onderzoek blijkt dat de coronapandemie weinig invloed heeft gehad op het werk in de agrifoodbusiness en het onderwijs, er is niets veranderd in de aansluiting naar niveau en richting. 

Lees ook: Fusie Aeres en Nordwin College

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback