Ga naar hoofdinhoud

Agri- & foodsector kan internationale positie versterken

Tijdens de International Agri & Food Challenge op 14 oktober krijgen bedrijven advies op maat. Imagebuilding op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit, ketenbenadering en krachtenbundeling zijn cruciaal voor hun internationale concurrentiepositie, volgens de organisatie.

Relevante netwerken

Bij een International Challenge worden ondernemers uitgedaagd na te denken over hun kansen in het buitenland. Daarvoor wordt alle expertise rond een thema op zo'n dag bijeengebracht. Die formule slaat aan. "Ondernemers zijn enthousiast, omdat ze in korte tijd toegang krijgen tot de relevante netwerken op één specifiek gebied," aldus Marije Hulshof, directeur NL EVD Internationaal. "Dit keer staat een van Nederlands sterkste sectoren centraal: de agri- & foodsector, een sector die nauw verweven is met duurzaamheid. We zijn internationale trendsetters op dit gebied. Of we dit de komende jaren ook kunnen blijven, is de uitdaging waar we nu voor staan."

Internationale uitdagingen

Met een aandeel van 10 procent in het bnp is de agri- & foodsector van grote betekenis voor de Nederlandse economie. "Internationale activiteiten zijn big business. Veel toegevoegde waarde is te danken aan de sterke positie van Nederlandse bedrijven in de wereldhandel en de investeringen van Nederlandse agribusiness in partnerlanden", aldus Hulshof.

Sterke positie

Volgens het ministerie van LNV kan de Nederlandse agri- & foodsector zijn sterke positie in de wereld handhaven en verder uitbouwen door met name te werken aan:
• Versterking van het Nederlandse imago op het gebied van hoogwaardige productie en duurzaamheid.
• Een goede strategie om zijn positie op buitenlandse markten te handhaven, te
versterken of uit te breiden.
• Krachtenbundeling, om sterker te staan ten opzichte van concurrenten.
NL EVD Internationaal organiseert daarom samen met het ministerie van LNV de International Agri & Food Challenge om bedrijven op weg te helpen.

Nieuwe contacten

Op de International Agri & Food Challenge kunnen ondernemers terecht met concrete vragen. "Alle veertig Agricultural Assistants van Nederlandse landbouwraden in de hele wereld komen op de Challenge bijeen en dat is uniek." Ook ontmoetingen met andere experts en ondernemers leveren nieuwe inzichten en mogelijkheden op.
De drie interactieve sessies gaan in op de internationale perspectieven in de levensmiddelenindustrie, de agrologistiek en de bio-based economy.

Aanmelden

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname aan de International Agri & Food Challenge kunnen zich aanmelden op www.agentschapnl.nl/internationalchallenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback