Ga naar hoofdinhoud

Agrifirm betaalt klantenkorting vervroegd uit

In samenspraak en met toestemming van de Ledenraad keert Agrifirm deze week de klantenkorting in één keer uit aan alle ondernemers die in 2010 zaken hebben gedaan met Agrifirm.

Beschikbaar

In eerste instantie zou 75 procent van de klantkorting worden uitgekeerd, maar door het snel beschikbaar zijn van de omzetgegevens en het bedrijfsresultaat kon aan de Ledenraad worden voorgesteld het bedrag in één keer uit te keren. Deze stemde daar unaniem mee in.

Uitkering

Per ton mengvoer zal 2 euro worden uitgekeerd, terwijl op de omzet van gewasbeschermingsmiddelen 2 procent aan de ondernemers wordt uitgekeerd. Deze week zal daarmee circa 8 miljoen euro terugvloeien naar alle klanten van Agrifirm. Agrifirm wil hiermee haar betrokkenheid met de ondernemers in de land- en tuinbouw tonen. Ze is zich er van bewust dat het uitkeren van
de klantenkorting geen structurele oplossing is voor de financiële problematiek in diverse sectoren. Daarvoor is een herstel van markten met betere (hogere) prijzen noodzakelijk.

Maatregelen

Agrifirm trof onlangs twee maatregelen om de acute financiële nood bij ondernemers in de varkens- en pluimveehouderij te verlichten. Het ging daarbij om het vervroegd uitbetalen van de klantenkorting en het tijdelijk bevriezen van de voerprijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback