Ga naar hoofdinhoud

Agrifirm eigenaar Duitse co-productenbedrijf Bongardt

Agrifirm is volledig eigenaar van het Duitse Bongardt geworden. Agrifirm was al in het bezit van 50 procent van de aandelen, maar heeft nu ook de andere helft verworven. Met deze aankoop versterkt Agrifirm haar positie in de co-producten.

Bongardt

Bongardt, met hoofkantoor in Kamp Lintfort, is specialist in het maken van energierijke grondstoffen voor diervoeders uit eindproducten van de levensmiddelenindustrie.

Overeenstemming

Agrifirm bereikte met de familie Bongardt overeenstemming over de aankoop van de resterende aandelen in Bongardt. Deze overdracht vond op 8 april plaats. Gerhard Bongardt trekt zich per diezelfde datum terug als directeur van de onderneming. Erik Lammers volgt hem op. Lammers is tevens directeur van Profarm in Veghel, een ander dochterbedrijf van Agrifirm dat zich bezighoudt met de verwerking van co-producten. Bongardt blijft als adviseur aan het Duitse bedrijf verbonden.

Agrifirm Co-Products

De hoofddirectie van Agrifirm heeft besloten om de 3 dochterbedrijven werkzaam in de co-producten, namelijk Bonda, Profarm en Bongardt onder te brengen in Agrifirm Co-Products. Het management wordt gevormd door René Schepens, Erik Lammers en Ed Brouwer. Ed Brouwer is aangesteld als voorzitter van het managementteam, Lammers zal als manager droge producten functioneren, terwijl Brouwer en Schepens zich samen blijven richten op de natte producten en het aansturen van de activiteiten in de overige landen met uitzondering van Duitsland. Door het samenbrengen van deze drie bedrijven kan verdere synergie en groei eenvoudiger en sneller worden gerealiseerd. Bonda, Profarm en Bongardt blijven gehandhaafd als belangrijke merknamen in de verschillende markten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback