Ga naar hoofdinhoud

Agrifirm en Cehave verwachten in april duidelijkheid NMa

Agrifirm en Cehave verwachten in de loop van april meer duidelijkheid te kunnen geven over de voortgang van de fusie. Dit zegt Agrifirm-directeur Ton Loman, die de woordvoering doet over de mededingingsaspecten van de fusie.

Onderzoek

De fusie is opgehouden door een onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) naar de gezamenlijke positie op de kunstmestmarkt. Dit onderzoek zit nu in de vergunningsfase. Daarbij worden alle leveranciers, concurrenten en afnemers ondervraagd over de te verwachten gevolgen voor de kunstmestmarkt van de fusie. Naar verwachting geeft de NMa in de loop van de komende maand uitsluitsel of er een aanpassing nodig is of dat de fusie gewoon kan doorgaan.

Marktaandeel

Samen hebben beide bedrijven een aandeel op de Nederlandse kunstmestmarkt van 30 tot 40 procent. Omdat de markt echter sterk regionaal is bepaald en de NMa onderscheid maakt tussen de markt voor op het bedrijf bezorgde en zelf opgehaalde kunstmest, kunnen er misschien toch mededingingstechnische problemen zijn, meende de NMa. Vooral omdat Agrifirm en Cehave een groot marktaandeel hebben in het noorden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback