Ga naar hoofdinhoud

Agrifirm Feed en Agrifirm Plant van start

De nieuwe bedrijven Agrifirm Feed en Agrifirm Plant zijn 1 januari 2011 officieel van start gegaan. Deze zelfstandige dochters van Agrifirm Group zijn vanaf vandaag actief op de agrarische markt in Nederland.

Zelfstandige ondernemingen

Agrifirm Feed en Agrifirm Plant zijn zelfstandige ondernemingen binnen Agrifirm Group. Agrifirm Feed heeft ruim 800 medewerkers en een jaaromzet van 885 miljoen euro, terwijl Agrifirm Plant met ruim 300 medewerkers een jaarlijkse omzet van zo'n 300 miljoen euro realiseert.

Beter resultaat

De nieuwe ondernemingen lopen voorop met oplossingen voor een beter resultaat voor boeren en tuinders. Algemeen directeuren Drees Beekman (Agrifirm Plant) en Wim Maaskant (Agrifirm Feed): "We staan met de nieuwe bedrijven Agrifirm Feed en Agrifirm Plant concurrerend in de markt, als het gaat om kwaliteit, prijs en service. We onderscheiden ons als dé partij die boeren en tuinders duurzame, innovatieve oplossingen biedt, waarmee zij hun resultaat verbeteren. Daarmee willen we een schakel in succes voor onze klanten zijn." De klanten van Agrifirm Feed en Agrifirm Plant hebben in december informatie ontvangen over de nieuwe werkwijze en voordelen van de bedrijven.

Dichtbij klant

Agrifirm Group is internationaal actief in de agrarische sector, zowel in Europa als daarbuiten. De keuze om de activiteiten voor de Nederlandse veehouderij en akker- en tuinbouw onder te brengen in twee zelfstandige ondernemingen is bewust gemaakt. Agrifirm wil dicht bij de markt en bij de klant staan om snel en flexibel in te kunnen spelen op de wensen van de klant. Zo blijft de betrokkenheid bij de klant behouden, terwijl er door samenwerking met de Nederlandse en internationale dochterbedrijven van de groep synergievoordelen optreden.

Fusie

De vorming van Agrifirm Feed en Agrifirm Plant vindt plaats als gevolg van de fusie tussen Cehave Landbouwbelang in Veghel en Agrifirm in Meppel. De beide ondernemingen kondigden in september 2009 aan te willen fuseren. Na goedkeuring door de NMa en de ledenraden van beide coöperaties is op 1 juni 2010 Agrifirm Group gevormd. Agrifirm heeft circa 3.000 medewerkers en een jaaromzet van ruim 2 miljard euro. De vestigingen in Veghel en Meppel blijven bestaan. Het hoofdkantoor van de nieuwe coöperatie staat in Apeldoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback