Ga naar hoofdinhoud

Agrifirm komt intensieve veehouders tegemoet

De dioxinecrisis in Duitsland treft ook de Nederlandse varkens- en pluimveehouders door dalende opbrengstprijzen van vlees en eieren, waardoor de verliezen in deze sectoren zich opstapelen. Bevriezen van de voerprijs is een van de maatregel die Agrifirm treft.

Maatregelen

Agrifirm treft een aantal maatregelen om de pijn enigszins te verlichten.
1) Vervroegde uitbetaling van de klantenkorting aan alle klanten in alle sectoren van Agrifirm die hier recht op hebben. Normaal zou deze in april worden vastgesteld en uitbetaald over de omzet die in 2010 is gerealiseerd. De opzet is om als voorschot circa 75 procent van het te verwachten bedrag reeds de komende weken over te maken op de rekening van de ondernemers. De definitieve vaststelling en uitbetaling van het restantbedrag vindt dan in april plaats.
2) Bevriezen van de voerprijs tot half februari, ondanks het feit dat de grondstoffenmarkt oploopt. Door de voerprijs op het huidige niveau vast te zetten wordt voorkomen dat bedrijven geconfronteerd worden met oplopende kosten.
3) Meedenken in eventueel te treffen maatwerkoplossingen bij varkens- en pluimveebedrijven in acute (financiële) nood. Agrifirm is zich er van bewust dat de maatregelen niet direct zullen
leiden tot een oplossing van de huidige crisis. Daarvoor is onder andere herstel van het consumentenvertrouwen in varkens/pluimveehouderij nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback