Ga naar hoofdinhoud

Agrifirm sluit fabrieken

Agrifirm Feed en Agrifirm Plant voeren efficiencymaatregelen door. Agrifirm Feed gaat investeren in productielocaties en beëindigt de productie op twee locaties in Utrecht en Maasbracht. Agrifirm Plant gaat de logistiek van meststoffenbewerking herinrichten en sluit een vestiging in Utrecht.

Versterking innovatiekracht

De aanpassingen hebben bij beide ondernemingen, beide dochterbedrijven van Agrifirm Group in Nederland, tot doel om de innovatiekracht te versterken en efficiency te verhogen. Daarmee kan de marktpositie worden versterkt en geven de ondernemingen invulling aan een doelstelling van de fusie die leidde tot de vorming van Agrifirm: lagere kosten en een scherpe prijs voor producten en diensten die aan de klanten worden geleverd.

Agrifirm Feed

Agrifirm Feed wil in een aantal productielocaties investeren om innovatiever, efficiënter en flexibeler te kunnen werken. Hierbij wordt onder andere ingezet op het ‘breed' inzetten van de succesvolle innovaties van Agrifirm Feed. Het kernvoerconcept voor vleespluimvee zal bijvoorbeeld ook in Wanssum worden geproduceerd en Air Line varkensvoer ook in Zwolle. Op een aantal locaties wordt overgegaan naar meer flexibele productielijnen. Na deze investeringen is Agrifirm Feed voornemens de voerfabrieken in Utrecht en Maasbracht in de tweede helft van 2012 te sluiten.

Agrifirm Plant

Agrifirm Plant heeft het voornemen het Centraal Kunstmestbedrijf (CKB) in Utrecht medio 2013 te sluiten. De reden voor de herinrichting van de logistiek is het versterken van de marktpositie van Agrifirm Plant in een sterk krimpende markt voor korrelmeststoffen. Op de locatie in Langeweg (Brabant) wordt de productie van meststoffenbewerking op termijn opgevoerd en in Noord Nederland wordt een deel van de meststoffenactiviteiten uitgevoerd door externe dienstverleners.

Medewerkers

Het management van beide ondernemingen heeft voor de plannen advies gevraagd aan de respectievelijke ondernemingsraden; personeel en vakbonden zijn geïnformeerd. De ondernemingen spannen zich maximaal in om gedwongen ontslagen te voorkomen. Binnen de geldende afspraken (sociaal plan) streven ze zoveel mogelijk naar herplaatsing (intern of extern).

Rendement

Directeur Drees Beekman van Agrifirm Plant: "Door een deel van de meststoffenbewerking uit te besteden ontstaat meer flexibiliteit. Daardoor kunnen we de logistiek optimaal inrichten. Dat levert kostenbesparingen op met behoud van service aan de klant."
DirecteurWim Maaskant van Agrifirm Feed: "Kostenbesparingen en flexibilisering
verbeteren onze prijs/kwaliteit-verhouding. Onze klanten profiteren bovendien van een gebundeld pakket aan innovatieve concepten."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback