Ga naar hoofdinhoud

Agruniek en Rijnvallei onderzoeken fusie

De besturen van de coöperaties Agruniek in Didam en Rijnvallei in Wageningen hebben besloten een onderzoek te starten naar de voordelen van fusie van de twee coöperaties. Er zou voldoende ledenvoordeel bestaan om een fusie te onderzoeken.

Coöperatieve gedachte

Op basis van gesprekken en vanuit eenzelfde coöperatieve gedachte en bedrijfsvoering, is geconcludeerd dat er voldoende ledenvoordeel bestaat voor het onderzoeken van mogelijke fusievoordelen. Dit onderzoek wordt nu gestart, met de intentie dit in de komende maanden af te ronden. Centrale uitgangspunten hierbij zijn het behalen van voordelen voor leden en afnemers van de coöperaties en de mogelijkheden van kostenbesparing.

Versterking

Agruniek in Didam en Rijnvallei in Wageningen zijn beide actief in onder andere de toelevering aan de agrarische sector in zowel de veehouderij- als de plantaardige sector. De besturen verwachten dat een gezamenlijke coöperatie zich in geval van fusie kan versterken op het gebied van kennis, producten, productontwikkeling en regionaal marktleiderschap voor de sectoren waarin de coöperaties actief zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback