Ga naar hoofdinhoud

Akkoord met Mercosur-landen

De Europese Commissie onderhandelt momenteel over een vrijhandelsakkoord met de zogenaamde Mercosur-landen (Brazilië, Argentinië, Paraguay en Uruguay). Het handelsakkoord met deze landen zal leiden tot betere handelsbetrekkingen, gemakkelijkere markttoegang en meer mogelijkheden voor im- en export.

Handelsakkoord

Staatsecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft tijdens de Landbouwraad in Brussel aandacht gevraagd voor het handelsakkoord.
Bleker: "Bij sommigen bestaat de vrees dat dit nieuwe handelsakkoord ertoe zal leiden dat Europa wordt overspoeld met goedkoop vlees. Die vrees heb ik niet meer. De Europese Commissie heeft benadrukt dat de gevolgen van een eventueel akkoord voor de landbouw vooraf in kaart gebracht zullen worden. Dat is belangrijk om te komen tot een evenwichtige afweging. We houden natuurlijk rekening met de mogelijke verschillen tussen Europese en Mercosur-producten, bijvoorbeeld op het gebied van dierenwelzijn. Maar we willen ook dat Europese kaas, wijn, industrieproducten en diensten toegang krijgen tot de Latijns Amerikaanse markt."
Bleker wijst erop dat de nadelige consequenties voor delen van de landbouwsector niet onevenredig mogen zijn.

Bron: Ministerie van EL&I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback