Ga naar hoofdinhoud

Belgische FAVV gaat systematisch controleren

Vanaf september voeren Provinciale Controle-Eenheden van de Belgische Voedselveiligheidsorganisatie FAVV gerichte opvolgingscontroles uit bij veehouders die eerder de regels voor I&R en geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding bij runderen overtraden.

Opvolgingscontrole

De bedoeling is om na te gaan of de veehouder niet dezelfde fouten maakt als in het voorafgaande jaar zijn vastgesteld. Praktisch gezien wil dit zeggen dat als een operator in 2009 een ongunstige inspectie heeft gehad voor checklist DPA 2099 Runderen- Identificatie en Registratie (I & R) en/of checklist DPA 2216 (geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding) hij zich vanaf 1 september 2010 aan een opvolgingscontrole kan verwachten.

Minimumperiode

Vanaf 1 januari 2011 zullen alle operatoren die in 2010 een ongunstige inspectie hadden voor checklist DPA 2099 (I & R) en/of checklist DPA 2216 (geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding) een opvolgingscontrole krijgen. Er zal steeds een minimumperiode van 6 maanden worden gerespecteerd tussen de laatste hercontrole en de opvolgingscontrole.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback