Ga naar hoofdinhoud

Bemefa en Gefetec slaan handen ineen

Bemefa en Gefetec (Gent Feed Technology Center), een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Gent, Universiteit Gent en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek, werken sinds kort nauw samen aan innovatie in de mengvoedersector. Dit in het kader van het IWT-project 'Diervoeder voor de 21e eeuw' of Feed21-project.

Doel

Doel van het Feed21-project is de concurrentiepositie en het imago van de Vlaamse mengvoedersector aan de hand van nieuwe (technologische) ontwikkelingen en innovatie op een duurzame manier versterken. Bemefa heeft het project ingediend en Gefetec fungeert als wetenschappelijke partner.

Doelgroep

De doelgroep van het project bestaat uit leden van Bemefa en een specifieke deeldoelgroep van het project zijn bedrijven met een maximale jaarcapaciteit van 50.000 ton. Dit zijn een honderdtal bedrijven. De bedrijven uit deze doelgroep worden gekenmerkt door hun familiaal karakter en hoge flexibiliteit. Ze hebben een uitstekende technische kennis en waardevolle ideeën, maar kunnen (o.a. door een kleine personeelsbezetting en geen R&D afdeling) bijstand gebruiken inzake nieuwe (technologische) ontwikkelingen en innovatie.

Thema's

Bemefa wil met het Feed21-project haar leden vooral ondersteunen bij informatievergaring en begeleiden bij innovaties en training. In het kader van het project werd een gebruikersgroep samengesteld die een aantal prioritaire thema's voor innovatie heeft opgelijst. Die thema's kunnen gegroepeerd worden in drie rubrieken: 'Duurzaamheid en Milieu', 'Voedselveiligheid en -Kwaliteit' en 'Beheer van Productie-eenheden'. Een aantal van deze thema's zal uitgebreid aan bod komen op een studienamiddag 'Innovatief onderzoek in de mengvoedersector' die Bemefa en Gefetec vandaag organiseren. Bedoeling is om een aantal mogelijke thema's voor innovatie voor te stellen en hierover feedback te krijgen van de deelnemers zodat dit in samenwerking met Gefetec kan uitmonden in een innovatietraject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback