Ga naar hoofdinhoud

Besluit en Regeling diervoeders gewijzigd

De nieuwe Marktverordening Diervoeders, Vo. (EG) nr. 767/2009, is van toepassing. Als gevolg hiervan heeft de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zowel het Besluit als de Regeling diervoeders gewijzigd.

Aanpassingen

In het Besluit, waar de implementatie van diverse richtlijnen werd geregeld, zijn als gevolg van het intrekken van een aantal van deze richtlijnen 21 van de 35 artikelen ingetrokken. In de toelichting op deze wijzigingen, wordt uitgebreid ingegaan op het hoe en waarom van de aanpassingen.

Regeling Diervoeders 2010

Waar het Besluit diervoeders is aangepast, is de Regeling diervoeders zelfs helemaal ingetrokken en vervangen door de Regeling diervoeders 2010. Ook hier is een aanmerkelijke vermindering van het aantal artikelen te zien; van 115 naar 72. Evenals in het Besluit, werd in de Regeling diervoeders, een nationale vertaalslag gemaakt van Europese richtlijnen. Vervanging van deze richtlijnen door de Marktverordening Diervoeders, maakt deze nationale vertaalslag overbodig. Dit betekent overigens ook dat het voederverbod voor gehydrolyseerd verenmeel is afgeschaft. In de toelichting is meer informatie over de wijzigingen te vinden. Ook is daar een kruistabel in opgenomen voor de oude en nieuwe Regeling diervoeders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback