Ga naar hoofdinhoud

Beter saldo met behulp van Farm Fit

Varkenshouders die het verbeterde Farm Fit programma van Cehave Landbouwbelang Voeders toepassen, scoren gemiddeld 60 procent van het maximaal haalbare resultaat voor wat betreft gezondheidsmanagement. Scores van de deelnemende bedrijven variëren van 32 tot 77 procent. Een verbetering van de score met 10 procent levert deze bedrijven gemiddeld ruim 18.000 euro extra saldo op. De hoogte van dit bedrag is berekend uit de relatie tussen het saldo en de Farm Fit score van een groot aantal bedrijven.

Verbeterpunten

Het valt op dat bij deelnemende bedrijven op gebied van algemene organisatie, zoals schone en vuile weg en risico met bezoekers en personeel, nog kunnen verbeteren. Ongediertebestrijding is op veel van de bedrijven juist goed voor elkaar. In het toevoegen van dieren zit veel variatie: sommige bedrijven nemen hier geen gezondheidsrisico en bij andere valt hier juist nog veel te verbeteren.

Farm Fit programma

Met het Farm Fit programma streeft Cehave Landbouwbelang naar verbetering van het gezondheidsmanagement op een varkensbedrijf en zo het medicijngebruik te verminderen en de technische resultaten te verbeteren. Het programma inventariseert op zeven onderwerpen. Uit die zeven onderwerpen wordt een totaalscore berekend. Bovendien biedt het programma een verbeterplan en berekent het de financiële consequenties bij een hogere gezondheidsstatus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback