Ga naar hoofdinhoud

Bezoekersrecord Biobeurs

Foto: Bionext.

De Biobeurs, de jaarlijkse beurs van de biologische sector, die voor het eerst plaatsvond in de Brabanthallen in Den Bosch heeft met 8.750 bezoekers een recordaantal mensen getrokken.

De beurs werd geopend door Guido Landheer, directeur Europees, Internationaal en Agro-economisch beleid bij ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit met een toelichting op het Actieplan biologisch.

Goede beurs

Met meer dan 200 kennisexperts, 100 kennissessies, een goed gevuld streekplein vol lokale producten, gedreven ondernemers, een biologisch diner voor 250 mensen en een recordaantal bezoekers toont branchevereniging Bionext zich meer dan tevreden.

“De samenkomst van de sector is altijd fijn, maar dit jaar in het bijzonder na twee lange coronajaren”, zegt Bionext-directeur Michaël Wilde.

Biologisch areaal.

“Alle sectorontwikkelingen, een veelheid aan innovaties en ware pioniers die het podium betreden. Het stemt ons ontzettend positief in de versnelling naar duurzame landbouw en het realiseren van 15% biologisch areaal”, zegt Wilde.

In 2022 bedroeg het totale biologisch areaal 4,4%, zo werd tijdens de beurs bekendgemaakt. Volgend jaar wordt de Biobeurs opnieuw in de Brabanthallen gehouden. Dan op 17 en 18 januari 2024.  

Lees ook: Biokennisweek 2022 volledig online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback