Ga naar hoofdinhoud

Biocontact.eu brengt vraag en aanbod biomassa samen

Deze week is de website www.biocontact.eu gelanceerd. Met deze website moeten vraag en aanbod van biomassa elkaar beter kunnen vinden. De website vloeit voort uit het project Grenzeloze logistiek dat als doel heeft de grensregio Vlaanderen-Nederland te laten uitgroeien tot dé logistieke draaischijf van Europa. Ook Zeeland Seaports is als projectpartner betrokken bij dit project, dat mede mogelijk wordt gemaakt met de ondersteuning van Interreg, Provincie Zeeland en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Doel van biocontact.eu

Het doel van de website biocontact.eu is het bij elkaar laten komen van vraag en aanbod van biomassa. Hiermee moet het gebruik van reststromen gemaximaliseerd worden en logistieke stromen geoptimaliseerd. “Hiervoor is er een website ontworpen die snel, makkelijk en gratis toegang biedt voor producenten én gebruikers van biomassa en restproducten. Wat voor de één een afvalproduct is, is grondstof voor de ander. Door deze producten via de website aan te bieden zullen minder waardevolle restproducten verloren gaan en kunnen gebruikers van biomassa makkelijker toegang vinden tot het versnipperde aanbod er van”, aldus de initiatiefnemers.

Exploitatie door Biopark Terneuzen

Zeeland Seaports heeft vanwege het duurzame karakter van het project Grenzeloze Logistiek, Biopark Terneuzen gevraagd de exploitatie van de website biocontact.eu op zich te nemen. Het Europese Interreg project Grenzeloze Logistiek is een samenwerking tussen 12 projectpartners uit Vlaanderen en Nederland. Alle partners hebben een actieve interactie met het bedrijfsleven en met de logistieke actoren uit hun regio. Samen werken ze aan een ‘slimme grensregio zonder grenzen’. Het project ondersteunt zowel grensoverschrijdende samenwerking als slimme en duurzame investeringen in de logistieke sector. Het omvat zes inspirerende cases of impactprojecten die een voorbeeldfunctie vertolken en waarbij maximalisering van duurzaamheid en innovatie de rode draad vormen. Dit komt tot uiting in 3 projectonderdelen: projecten met impact, efficiënt ruimtegebruik en technology mapping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback