Ga naar hoofdinhoud

Boerenbond Deurne ontwikkelt Vita-voerreeks

De huidige vleeskalkoenrassen zijn geselecteerd op hoge groeisnelheid, hoog borstvleespercentage en goede voerefficiëntie. Dit heeft als consequentie dat de gezondheid voortdurend onder druk staat. Voor de vleeskalkoenhouder betekent deze ontwikkeling dat de technische aspecten van de bedrijfsvoering, zoals biosecurity plus dier- en voermanagement, een extra uitdaging zijn.

Vita-voerreeks 

Om op de behoefte van de hedendaagse vleeskalkoen in te spelen heeft Boerenbond Deurne een speciaal kalkoenvoer ontwikkeld. Bij de ontwikkeling van deze voeders is de fysiologie van het dier nadrukkelijk centraal gesteld. Middels een uniek maalprocedé is Boerenbond Deurne in staat om de Vita-voerreeks te produceren, bestaande uit een 7-tal voeders voor zowel de opfokperiode als de afmestfase.
Door de inzet van de Vita-voederreeks wordt het verteringsapparaat van de vleeskalkoen gebruikt waarvoor het bedoeld is: het efficiënt verwerken en verteren van het aangereikte voer. Hiermee wordt de geproduceerde mest droger, het stalklimaat beter en de dierenartskosten lager.
De afzet van Boerenbond Deurne in de pluimveesector groeide in 2009 met ruim 17 procent. Voor 2010 wordt een verdere groei verwacht in deze sector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback