Ga naar hoofdinhoud

Boerenbond Deurne overtreft gemiddelde

Varkensbedrijven die hun voer betrekken van Boerenbond Deurne overtreffen he gemiddelde van Agrovision ruimschoots. Dit geldt zowel technisch, maar vooral ook economisch qua voerwinstpercentage. Dit blijkt uit het Agromonitoroverzicht van 2010.

Voerwinstpercentages

De voerwinstpercentages bij zowel de zeugen als de vleesvarkens op droogvoer en brij waren hoger dan over 2009 in de Agromonitor. Agromonitor is het systeem waarmee klanten van Boerenbond Deurne zich maandelijks kunnen vergelijken met landelijke Agrovisioncijfers.

Zeugen

Het voerwinstpercentage bij zeugen is met 107 procent dit jaar 1 procent hoger dan in 2009. De hogere voerwinst komt vooral tot stand door het hogere aantal gespeende biggen per worp en de scherpere voerkosten bij de biggen.

Vleesvarkens

Bij vleesvarkens ontstond 13 procent meer voerwinst bij droogvoer én recordvoerwinst bij brij. De droogvoerklanten realiseerden 113 procent voerwinst ten opzichte van landelijk droogvoer (2009: 110 procent). De brijklanten van Boerenbond Deurne scoorden met 118 procent een record ten opzichte van het vergelijkbare gemiddelde (2009: 110 procent). Het grootste voordeel zit in de voerkosten en het vleespercentage (opbrengst/kg).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback