Ga naar hoofdinhoud

BouMatic neemt SAC Group over

BouMatic neemt de Deense SAC Group over.

BouMatic, Amerikaans producent van melksystemen, neemt het Deense SAC Group over. De SAC Group is producent van volledige melksystemen voor koeien, schapen en geiten.

Dochter

De SAC Group opereert voortaan als een volledige dochteronderneming van BouMatic. Deze overname past in de strategie van BouMatic om wereldwijd de beste oplossingen voor melkveebedrijven te bieden.

“Deze samenwerking biedt kansen, die in lijn zijn met onze strategie om wereldwijd te groeien. We breiden bovendien onze mogelijkheden tot samenwerking met melkveehouders wereldwijd uit”, zegt Carsten Nielsen, algemeen directeur van BouMatic Europe.

Familie

BouMatic en SAC zijn familiebedrijven met een vergelijkbare bedrijfscultuur. Beide ondernemingen hebben een sterk verleden in melkproductie. “We hebben veel belangrijke waarden gemeen, zoals onze focus op melkkwaliteit, duurzaamheid, dierenwelzijn en gezond financieel resultaat voor de melkveehouder.”

Steen A. Christensen, eigenaar van SAC Group en de derde generatie in het bedrijf, over de overname: “Het was voor mij van groot belang dat ik de bedrijven kon overdragen aan een nieuwe eigenaar die het bedrijf wil voortzetten met de trotse tradities en basiswaarden waarop de groep is gebouwd.”

Hokofarm

De grootvader van Christensen begon het bedrijf in 1938. SAC produceert zowel traditionele als automatische melksystemen. SAC exploiteert ook het Nederlandse Hokofarm Group, dat toegelegd is op data gestuurde melk- en voertechnologie. Naast de Hokofarm Group in Nederland en het hoofdkantoor in Denemarken, heeft SAC ook activiteiten en eigen bedrijven in Rusland en Frankrijk.

Merk

Het merk SAC blijft na de overname bestaan. Ook het dealernetwerk in Europa en Rusland blijft in tact. Deze dealers blijven SAC-producten verkopen en onderhouden. Hierdoor kunnen zowel BouMatic- als SAC-klanten rekenen op service, levering en ondersteuning voor de producten van beide merken. “De combinatie van BouMatic en SAC zal de komende jaren leiden tot efficiëntieverbeteringen en geoptimaliseerde oplossingen voor onze melkveehouders wereldwijd”, verwacht Nielsen.

Leestip: Netwerk Praktijkbedrijven toets emissie melkveehouderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback